Prinţul Harry are o relaţie de câteva luni cu actriţa Meghan Markle, cunoscută pentru rolul din serialul „Suits”. Este prima declaraţie oficială pe care Prinţul Harry o face pe acest subiect, după o perioadă în care presa a speculat şi a scris despre legătura amoroasă dintre cei doi.

Într-un comunicat de presă transmis de Palatul Kensington, Prinţul Harry a ţinut să critice presa pentru felul în care a relatat despre noua sa iubită. Asta deşi rareori prinţul Harry ia măsuri formale legat de „poveştile” apărute în presă, notează BBC News. „Dar în ultima săptămână s-a depăşit limita”, se mai arată în declaraţia transmisă.

„Iubita lui, Meghan Markle, a fost subiectul unui val de abuzuri şi hărţuire. Unele dintre acestea au fost foarte publice – defăimarea pe prima pagină a unui ziar naţional, subtilităţile rasiste din comentarii şi sexismul şi rasismul făţiş din social media. Altele au fost ascunse publicului – eforturile legale pentru a ţine departe de ziare poveştile defăimătoare; mama sa, nevoită să se strecoare printre fotografi pentru a ajunge la uşa casei sale; încercările reporterilor şi fotografilor de a pătrunde ilegal în casă şi apelurile date poliţiei; mitele substanţiale oferite de ziare fostului iubit al actriţei; bombardarea a fiecărui prieten, coleg şi persoană dragă din viaţa ei”, se arată în comunicat.

Prinţul Harry, în vârstă de 32 de ani, a avut o relaţia agitată cu presa, crescând conştient de impactul pe care l-a avut implicarea media în viaţa mamei sale, prinţesa Diana, iar în declaraţia transmisă spune că era îngrijorat pentru siguranţa iubitei sale şi că este „foarte dezamăgit că nu a reuşit să o protejeze”, notează jurnaliştii BBC News.