Filodendronul

Este una dintre cele mai îndrăgite şi răspândite plante de apartament, uşor de îngrijit şi atractivă datorită frunzelor ei elegante. Dar este toxică pentru copiii mici care, dacă ronţăie din frunzele şi tulpinile ei, fac reacţii alergice şi suferă dureri de stomac severe.

Iedera dracului

NASA ne asigură că este una dintre cele mai bune plante care curăţă atmosfera din casă de poluanţi cancerigeni. Cu toate acestea, este periculoasă pentru copii şi animale. Dacă pun gura pe ea, cei mici vor suferi arsuri şi iritaţii ale căilor digestive şi diaree. Li se umflă limba şi pot avea stări de vomă.

Crinii şi alte plante înrudite cu ei

Crinii la ghiveci, răspândiţi în florării iarna şi primăvara, calele sau crinul păcii sunt plante periculoase pentru om. În special calele pot fi fatale pentru copii. Oricât ar fi de frumoase, trebuie ţinute departe de cei mici. Dacă sunt ingerate, aceste plante cauzează vomă, crampe abdominale, vedere înceţoşată şi iritaţii ale pielii.

Dieffenbachia

Îndrăgită pentru frunzele ei mari, cu nervuri proeminente şi nuanţe verzi-aurii, Dieffenbachia provoacă arsuri şi iritaţii dureroase ale cavităţii bucale, precum şi salivaţie abundentă.

Leandrul

Este una dintre cele mai vechi şi puternice otrăvuri. Este de ajuns ca un adult să mestece câteva frunze de leandru şi poate muri înainte să ajungă la spital. Cu atât mai periculoasă este planta pentru copii. Cât sunt mici, este mai bine să nu ţii în casă leandru pentru a preveni orice pericol. Ingestia frunzelor provoacă convulsii, aritmie şi stop cardiac.

Caladium sau urechea elefantului

Coloritul frunzelor ei, care variază de la verde şi alb la roz şi roşu este deosebit de atrăgător. Dar tocmai culorile ei inedite te avertizează că este o plantă periculoasă. Dacă frunzele ei sunt înghiţite de copii provoacă inflamaţia cavităţii bucale, congestie şi blocaj respirator, care duce în câteva minute la deces, dacă nu se iau măsuri imediate. Este una dintre plantele pe care nu ar trebui să le ţii în casă, dacă ai copii mici.