Dealurile de Ciocolată, peisajul misterios care ar trebui să fie pe lista călătorilor

Dealurile de Ciocolată, peisajul misterios care ar trebui să fie pe lista călătorilor
Sursa: jurnal.md Foto: facebook.com 13.01.2016 18:02
Aflate pe insula Bohol din Filipine, Dealurile de Ciocolată reprezintă un mister atât pentru turişti, cât şi pentru localnici. Dincolo de plajele curate şi apa cristalină adorate de vizitatori, se găsesc nişte formaţiuni geologice nemaiîntâlnite ale căror origini rămân învăluite în mister.

Atracţia turistică este reprezentată de un teren cu dealuri în formă conică rotunjită, de culoarea ciocolatei în sezonul uscat şi localizate în centrul micii insule.

Geologii clasifică formele de relief drept relief carstic conic. În termeni de nespecialist, aceste dealuri sunt rămăşiţe ale depozitelor de calcar dintr-o perioadă în care cursurile de apă şi râurile erau deasupra nivelului mării. Ploaia şi alte surse de apă au creat aceste văi care au transformat insula într-o atracţie turistică.

Tradiţia locală spune că dealurile sunt rezultatul luptei dintre doi uriaşi, care zile de-a rândul au aruncat unul în altul cu stânci. Apoi, împăcându-se au părăsit insula lăsând stâncile acolo unde se găseau. Altă legendă ar fi că dealurile sunt lacrimile unui uriaş care a plâns moartea unei femeii iubite, scrie Travel and Leisure şi gandul.info.

Nu există un număr clar cu privire la câte dealuri există, unii spunând că ar fi 1.268, iar alţii numărând până la 1.776.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP