Turneul hologramei Whitney Houston va putea fi urmărit prin aplicaţia gratuită FilmOn.com, informează contactmusic.com. "Am fost distrus când am aflat despre moartea lui Whitney. Ocazia de a împărtăşi darul ei extraordinar cu lumea, din nou, este exact ceea ce am sperat când am construit această afacere cu holograme", a declarat Alki David, preşedintele Hologram USA şi fondatorul FilmOn.com.

"Sunt încrezător că vom realiza această comemorare într-un mod artistic uimitor", a mai spus David, a cărui companie a anunţat la începutul acestei săptămâni că o hologramă a interpretei de muzică blues Billie Holiday va fi prezentată pentru prima dată, la Apollo Theater din New York, la finalul lunii noiembrie.

Whitney Houston, născută pe 9 august 1963, a dominat scena muzicală pop şi soul a anilor '80 şi '90, vânzând aproximativ 170 de milioane de discuri şi fiind supranumită "Vocea". Ea s-a lansat şi în cinema, jucând alături de Kevin Costner în filmul "Bodyguard" (1992), pentru care a înregistrat o nouă versiune a piesei "I Will Always Love You" (Dolly Parton, 1974), care a devenit extrem de populară.

Houston este singurul artist din lume care a primit discuri de platină pentru şapte albume lansate consecutiv, depăşind la acest capitol chiar şi trupa The Beatles. Lista ei de premii include, printre altele, 6 Grammy, 2 Emmy, 30 Billboard Music Awards şi 22 American Music Awards.

Whitney Houston a murit pe 12 februarie 2012, la vârsta de 48 de ani. Aceasta s-a înecat accidental în cada din camera ei de la hotelul Beverly Hills din Los Angeles, cu o zi înainte de gala de decernare a premiilor Grammy.