La vârsta de 11 ani, Angelina a început să studieze la Institutul de Teatru Lee Strasberg, unde a jucat în câteva producţii. A urmat studii în domeniul cinematografiei la Universitatea din New York, iar mai târziu s-a alăturat prestigioasei trupe de teatru de la “Met Theatre Group” din Los Angeles.

La vârsta de 16 ani, a urmat o carieră în modeling şi a apărut în unele videoclipuri muzicale. Debutul ei pe micile ecrane a avut loc în copilărie, alături de tatăl ei, Jon Voight, în filmul “Lookin’to Get Out” (1982), dar cariera ei de actriţă a început abia zece ani mai târziu, în producţia “Cyborg 2″ (1993).

În 2013, Angelina Jolie a suferit o dublă mastectomie pentru a preveni un risc foarte ridicat de a dezvolta cancer la sân şi la ovare. În primăvara acestui an, actriţa a anunţat că s-a mai supus unei operaţii preventive de extirpare a ovarelor şi a trompelor Fallope.

La zece ani după “Mr.& Mrs. Smith”, pelicula în timpul căreia Brad Pitt şi Angelina Jolie s-au îndrăgostit, cei doi mari actori vor reveni, în toamna acestui an, împreună pe marele ecran, în filmul “By The Sea”. Regizat de Angelina Jolie, pelicula povesteşte relaţia dificilă dintre Roland (Brad Pitt), un scriitor, şi Vanessa (Angelina Jolie), soţia sa, la sosirea lor într-o staţiune balneară din sudul Franţei.

Angelina Jolie a fost căsătorită cu actorii Jonny Lee Miller şi Billy Bob Thornton, iar în prezent este soţia lui Brad Pitt. Jolie şi Pitt au trei copii biologici, Shiloh, Vivienne Marchelline şi Knox Leon şi alţi trei adoptaţi, Maddox, Pax şi Zahara.

Angelina Jolie este şi ambasador al bunăvoinţei al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi. În anul 2014, Angelina Jolie a primit, la Palatul Buckingham, o distincţie din partea reginei Elisabeta a II-a, pentru angajamentul ei în lupta împotriva violenţelor sexuale din zonele de război.

Ea a fost distinsă cu titlul Doamnă Comandor de Onoare (Honorary Dame Commander) a ordinului Sfântul Mihail şi Sfântul Gheorghe, ordin cavaleresc destinat persoanelor ‘care aduc servicii extraordinare şi de importanţă nemilitară într-o ţară străină’. Este a doua distincţie ca importanţă după Cavaler sau Doamnă a Marii Cruci (Knight sau Dame Grand Cross).

Actriţa a primit deja cadou, de la Brad Pitt, un hidroavion, pentru care acesta a scos din buzunare aproximativ jumătate de milion de dolari. Potrivit presei de peste ocean, Angelina îşi doreşte să piloteze aparatul de zbor, astfel că a început, deja, să ia lecţii cu un instructor.

Şi soţul ei împărtăşeşte această pasiune. Actorul are un avion din al Doilea Război Mondial, care a costat nu mai puţin de 3 milioane de dolari şi pe care îl pilotează.