În Florida, văduvele sau femeile singure, nu au voie să sară cu paraşuta în zilele de duminică. Cea care săvârşeşte asemenea faptă este amendată sau trimisă după gratii. Tot în Florida, femeile care adorm sub uscătorul de păr dintr-un salon de coafură sunt amendate. În acest caz, autorităţile îl vor amenda şi pe patronul respectivului salon, care a permis asemenea faptă.

Femeilor din Iran nu li s-a permis să vizioneze partidele de fotbal de la Cupa Mondială. De asemenea, reprezentantele iraniene ale sexului frumos nu au voie să participe sau să susţină echipele masculine de fotbal sau volei masculin din considerente ce ţin de conduita morală religioasă.

În statul american Vermont, femeile au nevoie de încuviinţarea partenerilor de viaţă pentru a purta o placă dentară. Ele trebuie să deţină aprobarea semnată de soţii lor.

Femeile care locuiesc în localitatea Whitesville, Delaware, nu au voie să ceară în căsătorie un bărbat. Dacă sunt prinse că fac acest lucru, ele vor fi acuzate de conduită neadecvată.

Femeile mai tinere de 40 de ani dintr-un sat indian, Ansara, nu au voie să meargă la cumpărături. De asemenea, fetele nemăritate din aceeaşi aşezare nu au voie să deţină telefoane mobile.

În Arabia Saudită, femeile care conduc un autoturism provoacă prostituţie, pornografie, homosexualitate, iar aceste fenomen conduce la divorţul unui cuplu. De aceea, femeile nu au voie să conducă. Dacă s-ar ridica această interdicţie, se crede că nu ar mai exista virgine şi un blestem dezastruos se va abate asupra ţării. Cel puţin acestea sunt justificările autorităţilor locale.

Femeile din Vatican nu au dreptul să voteze. Până de curând, acelaşi lucru era impus şi doamnelor din Arabia Saudită, dar un decret regal, dat în 2011, va permite femeilor arabe să voteze la alegerile din acest an.

Potrivit unui raport întocmit de o organizaţie a drepturilor omului din Yemen, dat publicităţii în 2005, femeile nu pot fi considerate „persoane cu drepturi depline” într-un tribunal. Spre exemplu, depoziţia unei femei dintr-un proces este lipsită de valoare, dacă aceasta nu este confirmată şi de un bărbat. Femeile din Yemen nu pot depune mărturie în procese care judecă cazurile de adulter, calomnie, furt sau sodomizare, arată acel raport oficial.

Toate femeile saudite au nevoie de un bărbat gardian. Lor le este interzis să conducă orice activitate oficială sau comercială, să călătorească singure sau să recurgă la anumite proceduri de înfrumuseţare fără permisiunea dată în prealabil de gardianul lor.

În fine, poate cele mai oropsite femei sunt cele care trăiesc în comunitatea talibană din Afganistan. Acestea nu au voie să lucreze în afara propriilor gospodării şi nici nu au voie să meargă la şcoală. Potrivit legii talibane, femeile sunt obligate să poarte exclusiv încălţăminte care nu produce zgomot.

Dacă din întâmplare, este vizitată acasă de o altă femeie, gazda trebuie neapărat să acopere ferestrele, în aşa fel încât să nu se vadă nimic din exterior.