Ştirea intervine la un an după ce Forbes anunţa interesul companiei de investiţii Colony Capital, patroană a fermei, de a căuta un cumpărător pentru acest complex cu o suprafaţă de 1.300 de hectare, unde "regele pop-ului" şi-a amenajat propria grădină zoologică şi un parc de distracţii.

Aceste structuri au fost până la urmă desfiinţate însă Neverland, care şi-a recuperat vechiul nume ('Sycamore Valley Ranch'), prezintă încă interes cu cele 20 de clădiri, inclusiv cea principală cu 6 dormitoare, două case pentru invitaţi, piscină, teren de baschet, teren de tenis şi o sală de cinema pentru 50 de persoane. Terenul mai cuprinde două lagune şi o linie de tren internă.

Operaţiunea de vânzare este gestionată de agenţiile imobiliare Sotheby's International Realty şi Hilton & Hyland, care au asigurat că vor fi foarte atente la selectarea clienţilor pentru a evita orice tentativă a fanaticilor de a se pretinde cumpărători.

Michael Jackson a cumpărat proprietatea în 1988 de la magnatul terenurilor de golf William Bone — cu 17,5 milioane de dolari, spun unii, sau cu 30 de milioane spun alţii — pentru a-şi construi aici căminul viselor sale.

Artistul a murit la 9 iunie 2009 la 50 de ani şi deşi s-a speculat iniţial că va fi înmormântat la Neverland, pentru a-l transforma într-un sanctuar cum este Graceland pentru Elvis Presley, Michael Jackson a fost până la urmă înhumat în Los Angeles.