image
Sursa foto: Profimedia

Joan Laporta a găsit soluția pentru postul de antrenor al Barcelonei. Pe cine a pus ochii oficialul catalan

Xavi (44 de ani) a anunțat recent că nu s-a răzgândit, după ce la în ianuarie a spus că va pleca de la Barcelona la finalul sezonului.

Joan Laporta vrea să se orienteze cât mai repede și să găsească înlocuitorul perfect pentru Xavi, în cazul în care actualul antrenor al catalanilor nu își va reconsidera poziția.

În ciuda faptului că în ultima perioadă au existat tot mai multe zvonuri că Xavi va rămâne la Barcelona și în sezonul viitor, antrenorul catalan a susținut că nu și-a schimbat decizia. În cazul în care Xavi nu își va schimba hotărârea, Joan Laporta se gândește să îl pună pe banca formației ”Blaugrana” pe Rafa Marquez, actualul antrenor al echipei a doua.

Ca fost jucător al Barcelonei, Rafa Marquez cunoaște foarte bine clubul. Ideile tactice și programele de antrenament pe care le pune în aplicare la Barcelona B, i-au convins pe oficialii ”Blaugrana” că acesta este omul potrivit pentru a o conduce pe Barca în noua stagiune, potrivit Mundo Deportivo.

Un alt argument în favoarea lui Marquez, este faptul că are cunoștințe vaste despre tinerii jucători proveniți din ”La Masia”, tineri care ajung pe mâna lui la echipa secundă a Barcelonei.

Fostul fundaș central care a evoluat pentru Barcelona, a fost prima dată director sportiv după ce și-a agățat ghetele în cui, în țara sa natală, la Atlas.

Apoi a petrecut un an ca antrenor la juniori pentru cei de la RSD Alcala, ca în vara anului 2022 să fie numit tehnicianul echipei secunde de la Barcelona.

Astfel, Marquez nu are experiență la nivel de seniori, iar numirea sa pe banca tehnică a echipei mari ar reprezenta o premieră în cariera sa de antrenor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: